Hostem v restauraci, o které řeknete přátelům

Restaurace bohužel často neprodává zážitky, ale ošizené jídlo převlečené za množství a nízkou cenu.

Zejména v profesionální kuchyni (zkrátka v hospodách) jsme v Čechách na štíru s variantami jídel a chutí. V každé restauraci, pokud to ovšem není pravá česká pizzerie :), dostaneme většinou vývar či hutnou dršťkovou (gulášovou, frankfurtskou) polévku a druhé jídlo je svíčková, knedlo-zelo-vepřo či smažák. Všechny tato jídla jsou dobrá, typicky Česká a mohou být i velice chutná.

Dnešní kuchař využívá konvenience často naučený ze školy, že se to tak dělat má a ušetří mu to práci. Výsledkem je téměř stejné jídlo v každé restauraci. A když je něco stejné … tak prosím hlavně levně, a o cenu jde až na prvním místě. Restaurace tak bohužel neprodává zážitky, ale ošizené jídlo převlečené za množství a nízkou cenu. Cítíte stejný pocit, že chceme více za méně?

Chcete také více za méně?

Kdy jste naposledy byli v restauraci, o které řeknete přátelům, že tam mají určitě jít na jedno ze zmiňovaných jídel? Sliny se Vám sbíhají jen při myšlence na příjemnou obsluhu, krásné prostředí a to jídlo. Bylo to tak neuvěřitelné. Něco takového jsem vůbec nečekal. Musíte tam jít. Je to … no ani popsat se to nedá. Porce tak akorát, a na závěr jsme dostali dezert z místních jahod. A teď se podrž. Ten dezert byl úplně zadarmo! Hned zítra se tam musíme zastavit a vyzkoušet tu koprovku. Nesli ji vedle na stůl a voněla až k nám. Krásně zelený kopr určitě nevytáhli z mrazničky…

Pravděpodobně takovou restauraci neznáte, stejně jako já. Osobně doporučuji restaurace domácí, které se nebojí udělat jahodové knedlíky v květnu a červnu, když je jejich čas.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *