Moderní vaření a jeho cena

Napadlo Vás někdy, proč je právě nyní tak moderní vařit, zajímat se o zdravý životní styl, objevují se nikdy nekončící zaručené diety a nová revoluční výživová doporučení? V dnešní době potravinářského průmyslu platí jen jedno jednoduché heslo, které hýbe světem, odborníky na výživu, zákonodárci a obchodníky: Za vším hledej peníze.

Nové postupy přinášejí nové příležitosti prodeje a vyšší zisk. Většinou když na obalu vidím jeden z nápisů – nové, lepší, výraznější, hned jdu zkoumat, v čem novinka spočívá.

Sledování TV pořadů je mnohem více sexi, než samotné vaření.

Většinou je to buď zmenšení výrobku, nebo náhrada dražší suroviny levnější. O ekonomice vaření, času a výživy bude řeč mnohokrát.

Co tedy dnes stojí za tím, že lidé chtějí vařit? Dokonce si najdou čas v námi uspěchané době. Je to oproštění se od reality a moci se dívat na druhé, jak jim to jde při představě sama sebe. Sledování TV pořadů je mnohem více sexi, než samotné vaření.

Mluvením rýži neuvaříš.

Nezapomeňte si po shlédnutí pořadu koupit doporučené hrnce, jídla a jiné nesmysly. Můžete se dokonce bavit s přáteli o tom, co vařili známé osobnosti včera či předevčírem. Zde více než jinde platí staré čínské přísloví: Mluvením rýži neuvaříš.

Tolik k modernímu vaření. Vrátíme se ke starému dobrému domácímu vaření. Chcete velice přesný návod jak připravit domácí jídla, které budou hosté vychvalovat a rádi se k Vám vracet? Má to jeden háček. Budou jen a jen Vaše, tedy Vaše váhy, postupy, teploty atd.  Velmi pravděpodobně nebudou z pytlíku. Návody si však musíte udělat sami.

Z moderních polotovarů je jídlo přímo socialistické, tedy nás všech a chutná všude stejně, tak trochu nijak, ale hezky. Poznáte to ve všech restauracích, kde surovinu nahradil pytlík.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *