Nejde, nebo se mi nechce vařit pro jednoho, či dva lidi

Máte pravdu, nejde klasika České kuchyně jako omáčky, knedlíky … a nebo jídla, kde se těžko dělí výsledný produkt. Dále jsou to vařená či pečená masa, kde se vařit vyplatí od cca 600g což je čtyřčlenná rodina. Z dalších jídel mě napadá celá kachna, pekáč něčeho (příliš velký objem), domácí knedlíky atd.
(R)evoluce vaření připomíná: Nemusíte vařit teplé večeře

Pokud je to o víkendu, můžete zkusit např.

Jídla pro jednoho:  saláty, pizza (domácí těsto, lze zamrazit), steak, polévky, ryba, omelety, vajíčka, topinky či cokoliv co lze dát do mražáku.

Jídla pro dva: předchozí + bramboráky, smažák, řízky, palačinky, tapas (jednohubky, talířky co dům dal původně ze Špaňelska)

Důležité je si uvědomit výhodu – udělat něco pro sebe, co je pro větší počet osob tak pracné, že se Vám to nevyplatí. Vám to však přinese radost! I když jsou recepty vařené do 60 minut, přesto jsou jedinečné a Vaše.

Při sestavování menu myslete na zítřek, vyhněte se vždy receptům, kdy za malý objem něčeho musíte koupit velké drahé balení. To je důvod, proč můžeme občas zajít do restaurace. V jednom či dvou lidech je to ještě ekonomické. Při zvyšujícím se počtu osob jedné domácnosti, o tuto výhodu přicházíte.

V restauraci ovšem musí umět udělat takové věci, které se nám doma nevyplatí vařit, dle toho si je také vybírejte.

Další možností obavy je věta: Chci vařit, ale chybějí strávníci. Asi nejjednodušší je se domluvit s někým na sdílené jídlo. Jednou vařím já, podruhé Ty. Jestli nikdo takový není, nechte si zaplatit penězi.

Zamyšlení pro Vás: Co je nejdražší na guláši? Maso, Váš čas, energie? Nebo zbytky, které hodíte do koše?

Tip: vařte pro více lidí (přemluvte sousedy) či uvařte na 2 dny, zamrazujte.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *