Dávejte potraviny podle pravidla svůj k svému

Existuje jednoduchá poučka, která Vám ušetří nemálo peněz. Svůj k svému. V čem to spočívá? Když máte doma hovězí ze supermarketu, nedávejte k němu bio zeleninu. Když máte doma bio svíčkovou, nedávejte k němu zeleninu z výprodeje či mrazáku.

Hezky si to ukážeme na salátu caprese. Kvalitní extra panenský olivový olej, domácí rajčata, výběrová mořská sůl a bazalka ze zahrádky.

Olivový olej označený jako pomace (z pokrutin), rajčata ze supermarketu bez chuti a vůně, obyčejná sůl s protihrudkující přísadou a sušená bazalka.

Chyby u vaření se většinou neodpouštějí, ale dá se z nich mnoho naučit.

Vždy se zamyslete, zda Vaše surovina není výjimečná. Pokud ano, tak se k ní chovejte. Sám jsem si takto vyplýtval úžasný olivový olej na obyčejná jídla, kde jeho kvalita nebyl vůbec znát.

Učte se ze svých chyb, a ochutnávejte dobré věci. Jen tak si vybudujete chuťovou paměť, která Vám nedovolí jíst věci nedobré a bez chuti.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *