Při vaření nemusíte mít strach a obavy

Pojmenujte své obavy

Ujištění od člověka co vařit trochu umí:

Čím více vaříte, tím více jídlu rozumíte. Čím více chyb uděláte, tím více se z nich poučíte, pokud neděláte stejné chyby. Vaření je pak snadnější a rychlejší.

Základní pravidla pro vaření, jistě nejsou úplná:

Špatným nožem suroviny dobře nenakrájíš, z podřadných potravin nelze udělat hodnotné jídlo. Cena špičkové kuchyňské linky či jiného vybavení nemůže vyvážit nekvalitní suroviny. Pokud Vás Vaření vyloženě nebaví, tak to znamená že ani s nejlepším vybavení Vás bavit nebude.

Špetka opravdu neexistuje, nenechte se odradit od neexistující míry.

Jak vymyslet, aby všem chutnalo, bylo to zdravé, ne časově náročné a ne pořád stejné? Asi zkušeností, ale jde to. Bez vaření zkušenosti nepřijdou.

Zlaté pravidla pro začátečníky v kuchyni

1/ vaříme pro zábavu, odpočinek, relaxaci a uznání (stačí poděkování)

2/ vytipujte si 5 jídel, která zvládnete udělat kdykoliv, odpadne stres s tím co vařit

3/ určitě se zlepšíte, vařit se bude až do smrti, to je dost času

Uvědomte si cenu jídla. Co je nejdražší na guláši? Maso, Váš čas, energie? Nebo zbytky, které hodíte do koše? Tip: vařte pro více lidí (přemluvte sousedy) či uvařte na 2 dny, zamrazujte.

Odhadněte, kolik Vás stojí vaření času a kolik energie = voda na mytí, elektřina … Potom si můžete vybrat situace co a pro koho vaříte. Nikdy nevařte nejlepší jídla pro strávníky, kteří to neocení a naopak.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *